Monday, February 26, 2007

Преместването - как?

Оферта - посещение в удобно време, визуална оценка на обема на имуществото Ви, уточняване на услугите, които предлагаме и Вашите изисквания към нас. Поканете поне пет компании на оглед и поискайте резултатите от огледа за да сравните предварителната оценка на обема в кубични метри. Задайте единни критерии на всички .
Примерни критерии:
1. Цена - крайна или на кубичен метър, за да може в последствие да добавите или отхвърлите обем.
2. Обем - осреднен резултат от всички огледи или от трите най-близки;
3. Услугите, които желаете - цялостно или частично решение, въпрос на бюджет
4. Време за изпълнение - обикновено зависи изцяло от вашето желание
5. Отговорност - според международно признатите правила, ако компанията, която извършва преместването няма вътрешна политика по въпроса, тоест лимит на отговорност, за такъв се смята стойността на сделката.
6. Застраховка - бихте могли да застраховате вещите си или част от тях, върху предварително обявена от Вас стойност. В този случай заплащате процент от тази стойност, преди деня на физическото преместване на вещите
7. Срок и метод на плащане - някои компании изискват процент предплата, плащане в деня на преместването или в определен срок след приключването му. Методът се задава от Вас - с банков трансфер, в брой, с кредитна или дебитна карта.

Предварителна подготовка - ако е необходимо - доставка на опаковъчни материали; подготовка на новото жилище или офис - поставяне на указателни стикери, табели и др., поставяне на предпазващи опаковки за стени, подове, налични мебели и др.; проверка на електрическата система, ВиК, алармена система, за да се избегне наличието на външни лица по време на физическото преместване на вещите Ви. Улесняване на достъпа до жилището или офиса Ви - паркомясто, асансьор. Уточняване на схеми на подреждане, специални изисквания. Опаковане.
Преместване - Товарене, транспорт, доставка на новия адрес, сглобяване на мебели, разопаковане и подреждане по указан начин, изхвърляне на отпадъчните опаковки. Проверка за счупвания и увреждания. Почистване на двата адреса, ремонти, боядисване (ако е включено).

Плащане